Kakšne so maksimalne dimenzije 3D tiskanih izdelkov?

Delovna prostornina naših 3D tiskalnikov je ⌀1000 mm x 1000 mm. Omenjene dimenzije naj vas ne omejujejo pri končni dimenziji izdelka, saj vam lahko s pomočjo spajanja posameznih elementov izdelamo več metrov velike objekte (pokličite za več informacij).

Ali mi lahko pripravite ponudbo za izdelavo 3D elementa?

Natančno ponudbo za izdelavo 3D elementov vam lahko pripravimo na podlagi predpripravljenih izrisov. V kolikor izrisov še nimate, veste pa, kakšne so vaše želje, nas kontaktirajte. V večini primerov vam na podlagi opisa izdelka, želene velikosti, namena uporabe in natančnosti obdelave, lahko podamo okvirno oceno stroška izdelave.

Kdo poskrbi za oblikovanje 3D tiskanih elementov?

Za pripravo datotek poskrbi naročnik. V primeru, da te možnosti nimate, tudi izris – za doplačilo – priskrbimo mi.

Datoteke s kakšnimi končnicami so primerne za 3D tisk?

Najboljše so datoteke s končnicami .igs in .step, saj pri teh datotekah lahko 3D model po potrebi še dodatno predelamo in prilagodimo, primerne pa so tudi končnice .stl, .obj, in .3mf.

Kako je s končno obdelavo izdelkov?

Pri 3D tisku nudimo različne možnosti površinske obdelave vašega izdelka – od grobega 3D tiskanega modela pa do profesionalno brušene in barvane površine, enobarvno ali s sistemom Airbrush. Več informacij o obdelavi najdete v zavihku OBDELAVA.

Katere materiale uporabljate pri 3D tisku?

Na voljo imamo več različnih materialov: PLA, ABS, ASA, PETG, HIPS.
Vsak material ima svoje specifične lastnosti, zato izbor prilagodimo glede na želeno natančnost tiska in namen uporabe 3D tiskanih objektov.

Kakšna je dimenzijska natančnost 3D modela?

Dimenzijska natančnost je načeloma +/-0,5mm. Na natančnost vpliva tudi geometrija, velikost izdelka in končna obdelava izdelka.

Imate dodatna vprašanja, na katere niste dobili odgovora?

Izpolnite kontaktni obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Kontaktirajte nas